7—8 листопада з офіційним візитом у Києві перебувала Міністр закордонних справ Латвійської Республіки Сандра Калнієте. Програма візиту передбачала зустрічі гості з Президентом України Леонідом Кучмою, Прем’єр-міністром Віктором Януковичем, Головою ВР Володимиром Литвином, Міністром закордонних справ Костянтином Грищенком, підписання угоди про взаємний захист таємної інформації.
На вчорашній зустрічі з Головою Верховної Ради Володимиром Литвином пані Калнієте було порушено широкий спектр питань двосторонніх відносин, зокрема у світлі майбутнього вступу Латвії до ЄС. Набувши членства в ЄС, Латвія, зокрема, повинна денонсувати угоду про вільну торгівлю з Україною, що матиме негативний наслідок для двостороннього співробітництва. Ці процеси вже вплинули на український експорт.
Під час зустрічі співрозмовники наголосили на необхідності активізації міжпарламентських зв’язків. Торік у латвійському парламенті було створено групу зі співробітництва з ВР. Проте в нас подібну групу не сформовано й досі, що стримує розвиток міжпарламентської співпраці.