Міський голова Львова Любомир Буняк назвав на сесії імена своїх опонентів. Серед них — головні редактори газет «Високий замок», «Поступ», деякі журналісти та депутати міської ради. Вони, за словами голови, розгорнули його цькування у ЗМІ.

Критичних виступів на адресу міської влади справді не бракує. Зокрема, львів’ян дуже цікавлять «вічні» проблеми води і тепла. Та попри критику взаємини із пресою могли б бути конструктивними, якби не...

Першим каменем спотикання стала дивна поведінка Любомира Буняка під час прес-конференції, що відбулася невдовзі після його обрання. Голова випровадив за двері представників нелояльних до нього газет «Високий замок» і «Експрес». Недавня трагічна загибель Станіслава Шендрика, який вдався до самоспалення через дії влади, теж спонукала журналістів поставити питання руба: то доки миритимемося із свавіллям? Міська влада зініціювала наступ на газетні кіоски — їх прирівняли до комерційних. На сесії було зачитано проект заяви про опублікування в газеті «Високий замок» пісні із репертуару групи «Скрябін». Мовляв, вона ображає національну гідність українців. На цю заяву депутати відповіли іншою, а саме: «Вимагаємо від міського голови Любомира Буняка припинити війну з пресою і зосередитися на очевидних провалах у міському господарстві».

Питання «війни по-львівськи» розглянув пленум Національної спілки журналістів України і звернувся до прокурора Львова Володимира Гураля з проханням дати оцінку діям пана Буняка щодо ЗМІ. Дії керівника органу влади критично оцінив голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Микола Томенко: «Я закликаю міського голову Львова не боротися з газетами чи співаками, переконуючи, що він більше за них любить Україну, а довести цю любов на практиці, повсякденною роботою на благо мешканців та економіки свого міста...»

Львів.