Законні права громадян на одержання медичної допомоги в Миколаївській області повною мірою не виконують. Такого висновку дійшли працівники органів прокуратури після проведених перевірок.
Як повідомила заступник начальника відділу нагляду за виконанням і застосуванням законів обласної прокуратури Аліна Жиганурова, мешканці деяких сіл Жовтневого району не можуть реалізувати своє право на кваліфіковану медико-санітарну допомогу, бо через неукомплектованість у чотирьох фельдшерсько-акушерських пунктах району немає фельдшерів. У деяких медичних установах області посадові особи допускають порушення законодавства про порядок використання бюджетних коштів. Наприклад, у Веселинівській центральній районній лікарні витрати на придбання матеріалів і ремонт на загальну суму 87 тис. грн. зроблено без проведення тендера.
Окремі медзаклади витрачають благодійні внески від громадян на потреби, що поза основною діяльністю установи. Так, до пологового будинку №2 Миколаєва протягом цього року надійшло благодійної допомоги на 95,4 тис. грн. Із цієї суми було витрачено 81,7 тис. грн., але на придбання медикаментів, харчових продуктів та м’якого інвентарю використано менш як половину — 37,1 тис. грн. Решта коштів пішла на охорону приміщень, програмне забезпечення, утримання автотранспорту пологового будинку. Аналогічно використовували благодійні кошти, отримані від громадян, і в міській миколаївській лікарні № 1.
 
Миколаївська область.