Україна і Росія не змогли здолати протиріч у розв’язанні тузлинської проблеми. Під час підсумкової прес-конференції Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко та його російський колега Ігор Іванов висловили діаметрально протилежне бачення проблеми.
«Ми вважаємо острів Тузла невід’ємною частиною української території і надали на переговорах історичну, юридичну та іншу аргументацію на підтвердження своєї позиції», — заявив Костянтин Грищенко. «Кордонів у СРСР не було. Тому ставити чи не ставити їх під сумнів — важко. Є різні документи, які можна по-різному трактувати. Це питання переговорного процесу», — вважає Ігор Іванов. 
Водночас глава російського МЗС зауважив, що наявність спірних територій не означає, що територіальна цілісність держави ставиться під сумнів. Як приклад він навів переговори Великої Британії та Іспанії щодо Гібралтару, наголосивши, що ці дві держави визнають територіальну цілісність одна одної.
І ще Ігор Іванов знову підтвердив, що питання Тузли російська сторона розглядатиме в комплексі «врегулювання проблеми Азово-Керченської акваторії». Нагадаємо, що Москва бажає розв’язати це питання за «каспійським варіантом», тобто провести морський кордон по дну. Україна проти такого варіанта, який, крім усього іншого, змусить Київ «поділитися» Керченською протокою. А що цього разу питання надто принципове, то переговори з делімітації в Азово-Керченській акваторії, що розпочалися ще 1996 року, не просунулися ні на крок. Як зазначив Ігор Іванов, вони «затягнулися необгрунтовано». Тепер сторони спробують форсувати події. Наступний раунд переговорів відбудеться вже 5 листопада. Правда, є підстави вважати, що і ці переговори закінчаться нічим. Костянтин Грищенко заявив, що Київ не має наміру змінювати свою позицію. А в разі односторонніх дій з боку Росії Україна може звернутись і до міжнародних арбітрів.
Так само Україна не планує відкликати з Тузли своїх прикордонників, хоча Росія вважає, як заявив Ігор Іванов, що їх присутність «не відповідає нічиїм інтересам». Чергова демонстрація російської любові до перебільшень, бо чиїмось інтересам це все-таки відповідає. Нашим.