На центральній площі Харкова оголосив голодовку редактор «Селянської газети» Олександр Голуб. Такий крок, — каже він, депутат обласної ради, голова підкомісії з питань засобів масової інформації, — спричинило рішення
Московського районного суду Харкова про накладання арешту на майно і розрахункові рахунки газети, яку він очолює.
У своєму зверненні до голови облдержадміністрації та керівника облради бунтівливий редактор веде мову про судовий терор, що обрушився на нього як депутата. Мовляв, він був першим депутатом у регіоні, хто вперше за десять останніх років зважився направити депутатський запит до кваліфікаційної комісії суддів Харківської області про правомірність їхніх дій. «Впливати на мене як на депутата судова влада не могла. Було вирішено знищити редакцію «Селянської газети».
У районному суді, куди я звернувся за коментарем, мені назвали прізвища тих громадян, хто має позовні претензії до газети, яку очолює О. Голуб. У журналістських колах ім’я одного з них добре відоме, з чого можна дійти висновку, що колишні друзі-колеги щось не поділили й ось тепер влаштували не суд, а скандальне судилище. Утім, це лише припущення, зроблене на тій підставі, що суд зняв арешт із рахунків редакції, залишивши його лише на майно.
Але редактор регіонального видання, що виходить, до речі, накладом у 100 тисяч примірників, має намір стояти на своєму до останнього і запросити в союзники інших громадян, котрі незадоволені суддівськими рішеннями. Цим, на його думку, буде покладено початок народного руху за скасування довічного призначення на посаду суддів.
Харків.