Сільські та селищні ради в Кам’янець-Подільському районі створюватимуть власні комунальні господарства, яким передаватимуть частину лісів, лісосмуг, кар’єрів та водойм. Крім того, районна рада звернулася до Кабінету Міністрів з проханням накласти мораторій на вилов риби у річці Дністер на п’ять років.
Лісове господарство займає чималу частину району, та вже декілька років жодних надходжень до сільських чи районного бюджету від орендарів лісів не надходить. Безконтрольно вирубують і лісосмуги. Так, в урочищі Печера біля села Подоляни Кам’янець-Подільського району нещодавно вирубано 246 дерев. З метою розчистки.
Такими непотрібними для району стали і 70 ставків, 70 кілометрів Дністрового плеса, піщані та камінні кар’єри. І не тому, що рибу не ловлять чи корисні копалини не добувають. Районна рада дійшла висновку: природні багатства нахабно розкрадають на очах у територіальної громади. А природозахисні та правоохоронні органи, котрі від цих багатств далеко, часто лише споглядають картину грабежу.
 

Хмельницька область.