Бюджетом, який не відповідає реаліям сьогодення, назвав проект головного кошторису держави голова Кіровоградської обласної ради Василь Сибірцев на зустрічі з лідерами осередків політичних партій. На його думку, запропонований проект бюджету є чи не найгіршим порівняно з останніми кількома роками у фінансовому забезпеченні регіонів.
Василь Сибірцев зазначив, що із запропонованих коштів для потреб Кіровоградської області не вистачає щонайменше 260 мільйонів гривень. У середньому 80 відсотків надходжень до місцевого бюджету підуть на покриття обов’язкових платежів (енергоресурси, зарплата тощо). У деяких районах ця цифра наближається до 95 відсотків. А найгірша ситуація складається в обласному центрі, де закладених у проекті бюджету коштів не вистачить навіть на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ. Решту дірок латати просто нічим.
Щоб регіони почувалися більш-менш впевнено, вважає голова облради, видатки на їх фінансування треба збільшити на п’ять мільярдів гривень.
Василь Сибірцев закликав лідерів осередків політичних партій через своїх депутатів у парламенті намагатися виправити ситуацію з несправедливим розподілом бюджетних коштів, що фактично ставить регіони держави поза межею виживання.
 

Кіровоградська область.