Ужгороду виповнилося 1110 років. Небагато міст у Європі можуть похвалитися таким поважним віком.
— Розташований на перехресті культур і традицій, Ужгород зберіг свою самобутність, увібравши водночас багатогранний колорит. Тож його цілком заслужено називають маленьким Парижем, — каже міський голова Віктор Погорєлов.
Упродовж минулих вихідних у місті-імениннику відбувалися святкові літургії й численні спортивні забави та змагання, конкурси та виставки, виступи художніх колективів, духових оркестрів, а також слов’янський фольклорний фестиваль. На площі Поштовій з концертами виступили зірки української естради. Завершив ці дійства святковий феєрверк.
Разом із зарубіжними гостями ужгородці заклали Алею співдружності. Відкрито меморіальну дошку добровольцям Закарпаття — учасникам боїв за визволення Чехословаччини. За значний особистий внесок у соціально-економічний та культурно-мистецький розвиток міста, вагомі досягнення у професійній та громадській діяльності міська рада присвоїла звання лауреатів «Почесної відзнаки» у двадцяти номінаціях. Тисячі ужгородців та гостей відвідали аграрно-промисловий ярмарок «Золота осінь—2003». Окрім помірних цін, гарного настрою додавали й знамениті закарпатські вина, якими частували на ярмарку.