Денне засідання 3 жовтня
На денному засіданні депутати заслухали звіт тимчасово виконуючого обов’язки голови Державного комітету з питань телебачення і радіомовлення Анатолія Мураховського та співдоповідь Миколи Томенка про виконання постанови ВР «Про порядок висвітлення роботи четвертої сесії Верховної Ради України четвертого скликання».
Анатолій Мураховський зазначив, що попри існування великої кількості законодавчих актів, які регулюють діяльність телерадіоорганізацій, не виписано чітко механізм розміщення державного замовлення на висвітлення роботи органів державної влади. Це створює певні правові колізії, істотно ускладнює роботу висвітлення діяльності парламенту. Він повідомив, що Національна радіокомпанія на підставі договору з дирекцією телерадіопрограм Управління справами ВР здійснює пряму трансляцію пленарних засідань у вівторок і четвер з 10-ї до 18-ї години, а в середу та п’ятницю — з 10-ї до 14-ї, а також транслює щотижневі тематичні передачі, зокрема  «Депутатський тиждень».
У своєму виступі Микола Томенко заявив, що Комітет з питань свободи слова та інформації не затвердив бюджет Національної телекомпанії. Насамперед через те, що у кошторисі не вказано деяких статей, зокрема немає даних про прибутки ТКУ від реклами та оренди. Окрім того, не зазначено, на що мають розподілятися кошти, отримані з державного бюджету. «Коли нам сьогодні керівник Національної телекомпанії каже: дайте 115 мільйонів. А куди ви дінете ці 115 мільйонів? Невже люди, які страйкують, отримають ті гроші?»,— запитав Микола Томенко. 
 Голова комітету порушив також питання зарплати журналістів, що працюють на Першому національному. «Можливо, спочатку слід захистити журналістів, які там працюють, а вже потім вести мову про фінансування», — зазначив він.
Микола Томенко запропонував створити слідчу комісію, яка б спільно з журналістським колективом вивчила весь аспект проблем і вже потім приймала відповідні рішення.
Водночас Сергій Правденко, член депутатської групи «Народовладдя», зазначив, що сама постанова має бути юридично правильно оформлена й не обов’язково розписувати в ній години та хвилини виходу в ефір, адже голова Національної телекомпанії не диспетчер якоїсь бази. Зауважив також, що президент НТКУ діє в тій системі координат, яку створила Верховна Рада, в тому числі й матеріальних.
Загалом депутати дійшли висновку, що профільний комітет ВР підготує відповідну постанову і в четвер, день голосувань, її поставлять на розгляд.
А розгляд проекту закону «Про вибори народних депутатів України» перенесли на наступний пленарний тиждень.