Польське підприємство, яке здійснює міжнародні перевезення вантажів, потрапило в поле зору співробітників УБОЗ УМВС України в Закарпатській області ще на початку року. Бо каміони цієї фірми чомусь везли товар із Греції в Польщу не найкоротшим шляхом, а через територію України. Тим паче що такий «гак» робили вони із товаром, який швидко псується, тобто з овочами і фруктами. Але це, як з’ясувалося, давало їм можливість довантажитися в Україні цигарками.
Днями закарпатські убозівці ще при в’їзді на територію митного поста «Ужгород» затримали каміон «Мерседес-Бенц» цієї фірми. Згідно із супровідними документами, він транспортував майже 20 тонн кавунів, закуплених у Греції за 2900 євро. І хоч вантажівка була опломбована, убозівці вирішили перевірити її вміст. І виявили під кавунами ще й контейнери, а в них — 350 ящиків із цигарками на півмільйона гривень.
Водій, автомобіль та вантаж затримано. Встановлюють осіб, що причетні до оборудки з підакцизним товаром, повідомляє наш власний кореспондент Іван ГУДЗОВАТИЙ.