Співвітчизники!
7 липня в інтерв’ю Національній телекомпанії Президент звинуватив «Нашу Україну» в продовольчій кризі, що чи не вперше за роки незалежності охопила країну. Українці стали свідками справжнього театру абсурду: тепер уже виявляється, що це не призначений Леонідом Кучмою уряд своїми недолугими діями на аграрному ринку призвів до безпрецедентного зростання цін на хліб та інші продукти, а фракція «Наша Україна», яка мужньо протистояла зазіханням на добробут громадян і першою серед всіх політичних сил звернула увагу можновладців на продовольчі проблеми пересічних українців; спромоглася не допустити наруги над Основним Законом.
Вустами глави держави режим озвучив своє сокровенне бажання: розпустити парламент, в якому ще залишилися сили, здатні протистояти беззаконню.
Водночас Президент задекларував своє бажання відкликати свій законопроект змін до Конституції, визнавши, що він став каменем спотикання, своєрідним каталізатором політичного напруження в суспільстві.
У зв’язку з цим ми сподіваємося, що Президент буде вірний своєму президентському слову, і пленарний тиждень роботи Верховної Ради розпочнеться з оголошення про відкликання президентського законопроекту.
Ми прагнемо, щоб український народ знав правду про те, що відбувається у вищих ешелонах влади: там панують безкарність і безвідповідальність. Простих людей позбавляють залишків добробуту і громадянських свобод в ім’я власного збагачення і безмежного панування.
Ми заявляємо, що будемо захищати українців від зубожіння і безправ’я усіма конституційними методами!
Віктор ЮЩЕНКО, голова фракції.