- Стерилізація — знищення мікроорганізмів у харчових продуктах під час нагрівання вище ста градусів за Цельсієм.
- Пастеризація — знезаражування під час консервування харчових продуктів нагріванням до температури, що не сягає ста градусів за Цельсієм.
- Припускання — тушкування харчових продуктів у невеликій кількості рідини.
- Паніруванння — легке обсмажування борошна, овочів, корінців без жиру або з невеликою кількістю жиру перед тим, як покласти їх у бульйон, соус, печеню.
- Бланшування — короткочасна обробка харчових продуктів гарячою водою або парою з метою збереження їх натурального вигляду й полегшення готування.
- Грилювання — буквально означає смаження. Це один із способів теплової обробки м’яса або риби на рожні без використання жиру.
- Брезерування — тушкування продукту на плиті або в духовці з використанням замість води жирного бульйону — брезе.