Щотижня десятки громадян звертаються до міського голови Луцька Антона Кривицького з житлових питань. Дещо зняти соціальну напруженість у місті дасть змогу зведення будинків для дітей-сиріт, багатодітних сімей, інвалідів, що розпочнеться нинішнього року. Для цих категорій населення в обласному центрі планують спорудити 60 квартир. Поряд будуть зупинка транспорту, заклади торгівлі та громадського харчування, а в самих будинках — пандуси, вантажні ліфти, зручні під’їзди. Це житло буде комунальне і не підлягатиме приватизації.
Золотоординські монети під скатертиною
Неабияку знахідку — золотоординські монети з Криму переважно XІV століття — виявили митники на прикордонній станції Ягодин під час митного контролю потяга сполученням «Київ—Берлін».
Громадянин Німеччини Герре Тіто 36 монет переховував у купе на столі під скатертиною, ще три знайшли за обкладинкою його блокнота, а решту десять виявили за допомогою металодетектора серед кредитних карток у портмоне цього пана в оглядовому залі Ягодинської митниці. Там же знайшли ще одну вельми цікаву річ — загорнений у серветку залізний цвях. Як з’ясувалося, це ковальський виріб XІІ—XVІІ століть. Монети покриті арабським написом, деякі мають прикраси у вигляді рамок, шести- та восьмикутних зірок. На одному їх боці вказано імена ханів, на другому — місце і час чеканки.
Експерти Волинського краєзнавчого музею відзначили високу культурну та історичну цінність речей, які намагався незаконно вивезти за межі України громадянин Німеччини. Орієнтовна вартість усіх 50 предметів — десять тисяч гривень. Цю справу розслідують правоохоронці.
Волинська область.