Під таким заголовком 25 квітня ц. р. у нашій газеті було надруковано листа кількох мешканців Вишневого, що під Києвом. Нагадаємо: рішенням Києво-Святошинського суду на догоду управлінню економіки Київської облдержадміністрації сім’ю чорнобильця-ліквідатора Терницького викинули з власної квартири на вулицю. Тому Анатолій і Людмила вже майже рік проживають у гаражі.

За кілька днів після цієї публікації до гаражного кооперативу, в якому змушені проживати Терницькі, несподівано завітала поважна делегація — заступник начальника управління будівництва та забезпечення житлом Міністерства з питань надзвичайних ситуацій Ю. Рубан, заступник начальника обласного управління у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи О. Скітневський та заступник міського голови Вишневого М. Загреба. На власні очі переконалися у правдивості викладеного у листі. 

За кілька днів по тому з МНС надійшов лист до редакції за підписом заступника державного секретаря Володимира Логинова. В ньому повідомляється: під час зустрічі з Терницькими домовлено, що Вишневська міська влада посприяє реєстрації та наступному взяттю їхньої сім’ї на квартирний облік. Після чого МНС разом з Київською облдержадміністрацією розгляне питання забезпечення їх житлом.

І ось Анатолій Іванович привіз до редакції довідку за підписом Вишневського міського голови Анатолія Гошка. Рішенням міськвиконкому сім’я Терницьких затверджена на квартирний облік на пільгових засадах і, згідно з чинним законодавством, внесена до списків позачергового одержання житлової площі.

Розповідаючи про приїзд комісії, він плакав: за довгі роки боротьби за дах над головою це була перша і єдина комісія, котра поцікавилася його життям-буттям. А що ж далі? Невже зимувати таки доведеться в гаражі? Залишається сподіватися А. Терницькому на запевнення МНС...

Ту комісію було створено за особистим дорученням Міністра МНС України Григорія Реви. Терницькі та їхні сусіди по гаражу дякують йому  і мають надію завершення «розгляду питання забезпечення Терницьких житлом». А газета «Голос України», яка присвятила боротьбі Терницьких за дах над головою кілька грунтовних публікацій, матиме підстави привітати ліквідатора-чорнобильця з новосіллям, а міністра і місцеву владу — з перемогою здорового глузду і справедливості. Чи буде в цьому переліку переможців добра над злом облдержадміністрація? Чи зробить хто-небудь спробу повернути Терницьким украдені в них гроші? Адже вони отримали суму, за яку колись купили двокімнатну квартиру. Нині вона становить лише третину вартості однокімнатної...

Київська область.