Ранкове засідання 1 квітня
За традицією сесія затвердила значну кількість депутатських запитів і звернень, а також заслухала заяви фракцій. У них йшлося і про запровадження страхової медицини, і про зменшення обсягів торгівлі з Росією. Однак, безсумнівно, привернули увагу заяви комуністів та аграрників. Перші з них, виходячи з того, що американці внесли Україну у список членів антиіракської коаліцїї, вимагають повернення українського батальйону радіохімічного захисту з Кувейту.
Аграрники ж вважають, що арешт колишнього віце-прем’єр-міністра з питань агропромислового комплексу Леоніда Козаченка гальмує перетворення у сільському господарстві, створює умови для переділу власності, фактично залишає селян без фінансового забезпечення у цей весняний сезон. Отож, на думку Голови Верховної Ради України Володимира Литвина, потрібно заслухати звіт урядовців про ситуацію на зерновому ринку і прийняти відповідну постанову.
Зростаюча кількість біженців, нелегальних мігрантів, наближення кордонів Євросоюзу — усе це змусило народних обранців повернутися обличчям до цих проблем. Народний депутат Олександр Бандурка зробив доповідь щодо законопроекту про державну міграційну службу в Україні. Адже цією проблемою в державі нині опікується дев’ять відомств, а, як відомо, у «дев’ятьох няньок» річка міграції, особливо нелегальної, повніє. Олександр Бандурка зазначив: законопроект визначає статус, функції та повноваження нового органу. 
Водночас він визнав, що низка його статей суперечить закону про державний бюджет на поточний рік.
Голова Комітету Верховної Ради з питань національних меншин і міжнаціональних відносин Геннадій Удовенко у співдоповіді підкреслив, що така служба вкрай потрібна. Однак він поставив під сумнів доцільність її підпорядкування Міністерству внутрішніх справ.
Народні обранці, які виступили в обговоренні законопроекту, в основному підтримали його. Щоправда, Георгій Крючков (фракція КПУ) та Віктор Терен (фракція БЮТ) вважають, що створення ще одного органу виконавчої влади — прерогатива глави держави. Водночас пролунала думка, що передусім потрібно створити законодавче поле, яке регулювало б міграційні процеси в Україні.
На початку сесійного засідання склав присягу новий народний депутат. Місце легендарної Ярослави Стецько, яка пішла з життя, у фракції «Наша Україна» заступив Микола Чечель.