Історичну будівлю Чернівецького поштамту вважають однією з найкрасивіших в архітектурному ансамблі міста. Проте понад три останні роки містяни й туристи могли милуватися лише красивим фасадом, позаяк всередині тривали ремонтні та реставраційні роботи. Тепер відкрили й операційну залу (на знімку фрагмент зали). На цій події були присутні столичні гості на чолі з міністром інфраструктури, нашим краянином Максимом Бурбаком, а також голова Чернівецької ОДА Роман Ванзуряк, в.о. генерального директора «Укрпошти» Михайло Паньків, секретар Чернівецької міськради Ярослав Кушнірик, голова об’єднаної профспілкової організації «Укрпошти» Микола Стародуб, директор Чернівецької дирекції «Укрпошти» Ярослав Цюпак.
— Саме 125 років тому це приміщення ввели в експлуатацію. Це прекрасна споруда, справжня архітектурна перлина. Звичайно ж, Головне українське державне підприємство зв’язку не могло не відзначити таку подію, тому сьогодні буде проведено погашення ювілейного конверта, — зауважив в.о. генерального директора «Укрпошти» Михайло Паньків. А секретар Чернівецької міськради Ярослав Кушнірик порівняв оновлену залу з Межигір’ям. А також повідомив, що Чернівецька міська рада зробила ювіляру подарунок — повернула стару назву вулиці, і відтепер вона знову стане Поштовою.
Міністр інфраструктури Максим Бурбак зауважив, що він дуже хвилюється, адже з цією спорудою пов’язано багато спогадів його дитинства. У ті роки він нерідко бував у бабусі й дідуся, які мешкали в будинку напроти поштамту. Дідусь був керівником Спілки письменників України в Чернівецькій області, тож часто просив онука сходити на пошту, щоб відправити листи. Проте тоді зала була похмурою і темною, на відміну від сьогоднішнього вигляду, коли геть уся залита яскравим світлом. «Незважаючи на те, що ремонт дещо затягнувся, нині ми бачимо оновлену пошту. Сподіваюся, що по-чернівецьки — спільними зусиллями і не впродовж чотирьох років, а значно раніше — побачимо й відновлену Україну», — сказав Максим Бурбак і зауважив, що міністерство, яке він очолює, є куратором діяльності держпідприємства «Укрпошта». — Маємо зробити все, щоб повернути, на жаль, втрачені позиції підприємства. Можна стверджувати, що приватні компанії поступово відвойовували ринок поштових послуг в Україні. Завдання нинішнього керівництва разом із міністерством — запускати нові послуги, заробляти більше грошей, щоб підтвердити реноме держпідприємства «Укрпошта». Це також один із стовпів незалежності держави».
«Укрпошта» з нагоди відкриття операційної зали виготовила спеціальний штемпель з пересувною датою «Чернівецький поштамт 1889» та оригінальний маркований конверт, який урочисто погасили міністр інфраструктури Максим Бурбак, в.о. генерального директора «Укрпошти» Михайло Паньків, секретар Чернівецької міськради Ярослав Кушнірик, директор Чернівецької дирекції «Укрпошти» Ярослав Цюпак.
Фото Миколи ГАВКИ.