Складна фінансова ситуація нашого підприємства змусила написати цього листа, щоб привернути увагу до розв’язання проблем, а саме: надання довгострокового кредиту або інвестування.
Місячний обсяг послуг водопровідно-каналізаційного господарства становить 220 тисяч гривень. З них 50 тисяч — пільги та субсидії, які йдуть на погашення боргу минулих років. Споживання електроенергії в місяць порівняно з 2001 роком хоч і зменшено на 100 тисяч кіловат-годин, та без вкладення коштів нині воно неможливе.
Сплата єдиного податку — 22 тисячі гривень, заробітна плата з відрахуваннями — 75, погашення короткострокового помісячного кредиту — 15 тисяч гривень. Отож витрати не покриємо тарифами за послуги, окрім того, 15 — 20 тисяч щомісяця потрібно для підтримання життєдіяльності підприємства. З наведених цифр видно, що чинним тарифом за послуги водопостачання та водовідведення не покриваємо затрат на 28,2 відсотка.
Як вижити підприємству?
Чернігівобленерго відключеннями змусило підписати угоду про погашення заборгованості минулих років та подекадну оплату місячного споживання електроенергії.
Борг минулих років за спожиту електроенергію на 1.11.2002 року становить 1 мільйон 10 тисяч гривень, а борг із заробітної плати — 240 тисяч гривень.
Звичайно, є резерви для розв’язання проблем, зокрема, із енергозбереження, але на це потрібне фінансування — інвестиції чи довгострокове кредитування банків. Однак у Ніжині відсутні такі кредити, і це заганяє підприємство у глухий кут. Тарифи за електроенергію збільшено, а за послуги нашого підприємства — не змінювалися.
Просимо народних обранців звернути увагу на наше становище і вжити заходів щодо довгострокового кредитування чи інвестування комунальників, адже це підприємство, без послуг якого не обходиться жодна людина.
А. ПОНОМАРЕНКО,начальник управління  водопровідно-каналізаційного  господарства,В. ІГНАТЕНКО, голова профкому.