На 8,3 мільйона гривень більше, ніж торік, надійшло коштів до бюджетів територіальних громад Вінниччини за підсумками першого кварталу нинішнього року. Загалом до місцевих скарбничок за січень-березень сплачено 544,8 мільйона гривень. 

В. о. начальника головного управління Міндоходів у Вінницькій області Мирослав Продан пояснює збільшення надходжень двома факторами. За його словами, переважна більшість платників податків, незважаючи на складну політичну й економічну ситуацію, сумлінно виконує свої зобов’язання перед державою, а з іншими податківці попрацювали індивідуально на упередження негативних наслідків.

— Визначили перелік так званих ризикових платників, — каже Мирослав Продан. — З керівниками таких підприємств уточнювали їхні розрахунки податкових зобов’язань з ПДВ, з’ясовували економічну ситуацію на виробництві. Така робота дала можливість запобігти ухиленню від сплати податків. Як стверджує співрозмовник, стабілізувати ситуацію з надходженнями платежів вдалося завдяки боротьбі з розкраданням ПДВ, нелегальним обігом підакцизних товарів, кримінальними схемами та конвертаційними майданчиками, яку відомство оголосило тим, хто раніше ухилявся від сплати податків.

 

Вінницька область.