отримуватимуть зарплату працівники закладів культури Вінниччини: протягом останніх п’яти років декому з них платили лише четверту частину посадового окладу, решті — половину встановленої суми.

Рішення про це депутати облради прийняли на сесії під час затвердження бюджету області на 2003 рік. Більшу суму коштів на це закладено в бюджеті області, решту виділять із районних бюджетів. Загалом, за словами голови облради Юрія Іванова, прийнятий бюджет фінансово вагоміший, ніж торішній, на 158 мільйонів гривень (23,8 відсотка). Саме на таку суму передбачено збільшити видатки — на охорону здоров’я, соціальний захист, освіту, розвиток фізкультури і спорту.
На засіданні постійної бюджетної комісії депутати внесли 29 пропозицій щодо розподілу коштів. Майже всі вони, крім однієї, взяті до уваги. Скажімо, медики вдарили на сполох з приводу поширення туберкульозу (названа хвороба вже має в області ознаки епідемії). Для діагностування захворювання на ранній стадії потрібні флюорографи, змонтовані на базі автомобіля. 2,5 мільйона гривень виділено на їх придбання. Шість таких автомобілів працюватимуть насамперед у сільських населених пунктах, звідки людям непросто дістатися до лікарні. Збільшено суму видатків на безкоштовне зубопротезування для інвалідів і ветеранів війни: для області, де приблизно кожен третій — людина пенсійного віку, це є неабиякою проблемою. Більшу суму коштів передбачено на проведення ремонтів закладів соціальної сфери, а також на газифікацію населених пунктів.
На думку голови постійної бюджетної комісії Леоніда Іванова, депутати зробили ще одну добру справу для людей: передбачено кошти для відновлення обласної Дошки пошани, як одного з моральних стимулів до роботи. Щоправда, не всі були одностайні у цьому. 160 тисяч гривень, які плановано витратити на її створення, на думку депутата Івана Боднарчука, могли б бути використані на більш нагальні потреби. Так само, вважає депутат, можна  обійтися без запланованого конкурсу «Людина року», організація якого також влетить у копійку.
Річ у тім, що прийнятий бюджет області забезпечує її фінансові потреби на 63 відсотки. Ось чому, на думку деяких депутатів, треба було ще ретельніше «ділити пиріг».
 
Вінницька область.