Після поразки Володимира Олійника на виборах міського голови Черкас його наступник Анатолій Волошин завзято розпочав роботу.

Спочатку новий голова Черкас сформував свою команду заступників та начальників управлінь. А перед новим роком вирішив поміняти майже всіх працівників міськвиконкому. Спираючись на рішення третьої сесії міськради, котра ухвалила нову структуру та чисельність і апарату, і її виконавчих органів, Анатолій Волошин оголосив, що більш як дві сотні працівників міськвиконкому підлягають скороченню. З цим категорично не погодилися держслужбовці, котрим показали на двері. По підтримку вони звернулися до профспілок та правоохоронних інстанцій. Реакція обласної прокуратури на гарячі події у черкаській мерії не забарилася. Прокурор області Олександр Литвин вніс протест на рішення міськвиконкому про структуру, штатний розпис апарату ради та її виконавчих органів.
Однак міський голова Анатолій Волошин продовжує «кадрову революцію». В інтерв’ю одній з місцевих газет він заявив, що обласний центр Черкаси —найкорумпованіший в Україні, і тому йому доводиться «чистити рибу з голови», тобто з міськвиконкому. Крім того, всіх звільнених працівників «батько» міста пообіцяв працевлаштувати. А роботу в міськвиконкомі розпочати з «чистого аркуша».
До цього слід додати, що дії черкаського міського голови підтримують представники правоцентристських партій та об’єднань, зокрема Руху.
 
Черкаська область.