В Олександрії, що на Кіровоградщині, з ініціативи міського голови С. Цапюка розпочато реконструкцію вуличного освітлення. Як повідомили в прес-службі міської ради, комунальне підприємство «Міськсвітло» вже встановило 270 нових світильників «Геліос» і разом з монтажем нині проводить ревізію стовпів, відновлення і підтяжку дротів, обрізування гілок тощо.
За підрахунками міської влади, модернізація вуличного освітлення економічно вигідна для міста, а нові світильники освітлюватимуть вулиці значно краще, ніж старі. Для експерименту було обрано світильники російської марки «Геліос», бо вони мають таку саму потужність, як і лампи розжарювання, але дають вдесятеро більшу освітлюваність. Крім того, герметичність нових приладів захищає їх від впливу атмосферних явищ, що дає змогу збільшити термін експлуатації вуличних світильників уп’ятеро.
Пропозиція міського голови допомогти в реконструкції вуличного освітлення знайшла відгук у підприємців і керівників підприємств Олександрії, які згодилися надати спонсорську допомогу на придбання матеріалів та проведення робіт із реконструкції.