Те, про що довго говорили медики і вчителі, все-таки збулося. Більш як двадцять харківських шкіл через холод перейшли на півчасові уроки. Школярі там навчаються при температурі нижче належної норми. На перервах учителі проводять фізкультурні п’ятихвилинки, а на уроках дітям дозволяють сидіти у верхньому одязі.
За словами заступника начальника обласного управління освіти Вадима Ландсмана, з кожним днем навчальних закладів зі скороченими уроками може стати більше: приймати відповідні рішення мають право самі директори. Поки що жодну із харківських шкіл через морози не закрито — заняття відмінять лише в тому разі, якщо стовпчик термометра за вікном опуститься нижче двадцяти п’яти градусів, повідомляє наш власний кореспондент Микола КОСИЙ.
Подібна ситуація склалася й у кіровоградських школах. Тут уроки також триватимуть тридцять хвилин і починатимуться не раніше восьмої години. Постанову та наказ про це підписали головний державний санітарний лікар Кіровограда Іван Касьяненко та начальник управління освіти міськвиконкому Анатолій Прилипко. На їхню думку, краще скоротити уроки, аніж зовсім закривати школи через недотримання температурного режиму.
Як добираються в такі морози сільські діти до деяких віддалених шкіл, краще не згадувати.