Ранкове засідання 17 грудня
На сесії зареєструвався 421 народний депутат.
Відповідно до Регламенту Верховної Ради перші 45 хвилин ранкового засідання у вівторок відводять для оголошення запитів парламентаріїв та виступів керівників фракцій і груп.
Голова Верховної Ради Володимир Литвин після того, як було проголосовано запити народних депутатів з «гарячих» соціальних і господарських проблем до Прем’єр-міністра, Генерального прокурора, Першого віце-прем’єр-міністра, голови Фонду державного майна, інших керівників міністерств і відомств, надав слово народним обранцям. Із заявами виступили Віктор Ющенко («Наша Україна»), Володимир Демьохін (група «Народовладдя»), Петро Симоненко (КПУ), Олександр Мороз (СПУ), Степан Гавриш («Демократичні ініціативи»), Юлія Тимошенко (БЮТ), Анатолій Раханський («Трудова Україна»).
Представники опозиції наполягали відкласти розгляд проекту постанови ВР про звільнення Володимира Стельмаха з посади Голови Національного банку України (у зв’язку з поданою ним заявою). Це питання було перше на порядку денному. Опозиція вимагала заслухати звіт Голови НБУ, обговорити його і тоді приймати рішення.
Голосуванням («за» — 231 народний депутат) було вирішено перейти до розгляду проекту згаданої постанови. У відповідь частина парламентаріїв блокувала президію. Головуючий на вимогу фракцій «Наша Україна» та БЮТ оголосив півгодинну перерву.
Після закінчення оголошеної перерви в залі тривали гострі дискусії. Народні депутати від опозиції переконували у порушенні Регламенту ВР, зокрема, вимагали письмової заяви Володимира Стельмаха, який перебуває у лікарні, на згоду слухати звіт про роботу Нацбанку за його відсутності.
Зрештою, Володимир Литвин оголосив другу півгодинну перерву «у зв’язку з грубим, цинічним блокуванням роботи Верховної Ради».
Потім було вирішено голосувати бюлетенями.