Вечірнє засідання 12 грудня

Парламентську трибуну і місця президії знову було заблоковано представниками опозиції. Голова Верховної Ради Володимир Литвин поставив на голосування пропозицію відкласти розгляд питання про Голову Нацбанку на наступну, третю сесію, однак за це висловилися лише 17 депутатів. Зрештою, багатьом із них у той час було не до голосування — у сесійній залі знову зчинилася штурханина. «Опозиціонери» вирвали у глави парламенту мікрофони. Тоді Володимир Литвин зайняв місце у сесійній залі.
Тим часом у центральному проході зали виникла бійка між Степаном Хмарою (фракція БЮТ) та Григорієм Суркісом (фракція СДПУ(о). С. Хмара плюнув на піджак Г. Суркіса, С. Хмару делікатно відтягнув подалі від «епіцентру» подій дворазовий чемпіон світу з важкої атлетики, а нині народний депутат Анатолій Писаренко. В. Литвин оголосив вечірнє пленарне засідання закритим.
Однак депутати не квапилися залишати залу Юрій Кармазін («Наша Україна») вийшов на трибуну з мегафоном і звинувачував більшість у намаганні провести голосування на порушення закону і Регламенту.
Потім у кулуарах депутати намагалися пояснити, чому ж насправді виникла сутичка, і кожен відстоював свою правоту.
Кілька жінок-депутатів із опозиційних фракцій звернулися до Голови Верховної Ради Володимира Литвина з проханням позбавити депутата Григорія Суркіса права участі в роботі п’яти пленарних засідань, а партія «Батьківщина» звернулася до керівництва СДПУ(о) з проханням виключити Г. Суркіса з партійних лав.
Натомість ще один об’єднаний «есдек» — Нестор Шуфрич — звинуватив у зриві роботи парламенту лідера «Нашої України» Віктора Ющенка. За словами депутата, В. Ющенко не погоджується з відставкою Володимира Стельмаха, наслідком якої стала б ревізія НБУ та Монетного двору, «заради бажання приховати певні моменти своєї професійної діяльності на посаді Голови НБУ».