Фестиваль під оригінальною назвою «Дідцебаба» вперше пройшов на Херсонщині. Яскрава демонстрація сучасного мистецтва відбулася просто неба в селі Чорнянка Каховського району — на батьківщині вітчизняного літературного футуризму. Тут, на мальовничому березі Дніпра, в маєтку графа Мордвинського на початку ХХ століття ставили свої вистави прихильники новацій Дмитро Бурлюк, Велімір Хлєбников, Олексій Кручоних. Нинішня молодь перейнялася метою показати творчі пошуки мистецтва початку ХХІ століття.
Назву фестивалю пов’язали з традиційною «візиткою» культурної спадщини Таврійського краю — скіфською кам’яною бабою. Більшість учасників вперше дізналися, що «баба» в перекладі з тюркської означає: отець, глава роду, старійшина. Одне слово, баба — це дід, отож, — «ДІДЦЕБАБА»!
Глядачі подивилися театральну виставу «Хрест із конопель», оглянули вернісаж, влаштований в уцілілих графських погребах, освітлених до свята смолоскипами, сфотографувалися на згадку поруч із розмальваними фанерними коровами, що «паслися» в прибережних очеретах, розцяцькованих різнокольровими повітряними кульками.
Витівки на графських руїнах у Чорнянці можуть, схоже, стати козирем для розвитку в туристичній сфері, про багатообіцяючі перспективи якої останнім часом багато говорять у Херсоні.