Учора в Москві був великий день України. Тут перебував увесь український політичний та економічний бомонд на чолі з Президентом Леонідом Кучмою і Прем’єр-міністром Віктором Януковичем. Президенти двох країн вирішили відзначити завершення Року України в РФ урочисто і святково.
Під час спільних зустрічей, що відбулися вчора в російській столиці, зачіпалися питання відносин між нашими державами. Леонід Кучма і Володимир Путін обговорили проблеми створення газового консорціуму, співробітництва в галузі авіабудування, ВПК. Прикро, але цього року товарооборот між Україною і Росією впав майже на 20 відсотків. Як наслідок, по обидва боки кордону з’явилися тисячі безробітних, зупинилися десятки підприємств.
Прем’єр-міністр України Віктор Янукович зустрівся зі своїм російським колегою Михайлом Касьяновим. Головні питання, які обговорювали прем’єри, — це виконання «Угоди з економічного співробітництва між Україною і Росією», створення зони вільної торгівлі та сприятливих умов для розвитку торговельно-економічних відносин між двома країнами.
Як заявив в інтерв’ю «ГУ» депутат Державної Думи Росії В’ячеслав Ігрунов, упродовж року «було організовано сотні спільних заходів — концертів, зустрічей представників бізнесових кіл, учених, діячів культури». На думку російського парламентарія, ініціатива президентів з проведення Року України в РФ дала імпульс розв’язанню багатьох проблем, що нагромадилися в російсько-українських міждержавних відносинах, розширила практику народної дипломатії в обох державах.
Увечері в новому приміщенні Великого театру відбувся чудовий концерт майстрів мистецтв. Перед початком концерту на сцену піднялися президенти Росії та України. Володимир Путін оголосив, що Рік України в РФ завершено, а Леонід Кучма, — що новий, 2003 рік буде Роком Російської Федерації в Україні.