Більшість із 103 видів виноматеріалів, представлених на сезонну дегустацію, що відбулася у Березанському районі, одержала високу оцінку фахівців Інституту винограду та вина «Магарач» Академії аграрних наук України та Департаменту продовольства Мінагрополітики. Хоча рік був важкий для виноградарства — сухе літо, дощова осінь...
Дегустаційна комісія особливо відзначила сировину з винограду сорту «Сапераві» — на винзаводі АТ «Радсад» з нього виготовляють вино «Вечірній Миколаїв». Розширюються й площі під лозою, одночасно з омолодженням виноградників. Нинішнього року їх посадили на 1600 гектарах. За площею, обсягами виробництва виноградарська галузь Миколаївщини посідає третє місце в Україні.
Миколаївська область.