Двом працівникам лінійного відділку міліції «Харків-пасажирський», як то кажуть, на бойовому посту довелося приймати пологи в однієї з пасажирок. «Швидка», котра прибула за викликом міліціонерів, на найближчій зупинці зняла з потягу вже двох пасажирів: маму і новонародженого хлопчика. За словами жінки, вона їхала народжувати до Харкова, але пологи почалися раніше належного терміну.

Подробиці нічної події і породіллі, і міліціонерам, котрі несподівано перетворилися на акушерів, пригадати важко. Приймати пологи на Південній залізниці правоохоронцям не доводилося ще жодного разу, та й сама дівчина та її мати на допомогу людей у формі розраховували найменше.
Євген Масалітін, міліціонер роти ППС, каже, що трохи злякався попервах, але потім постарався взяти себе в руки. Коли дитина народилася, до найближчої станції залишалося кілька хвилин. Приїзду «швидкої» жінка з дитиною очікували в лінійному відділку міліції Дергачівського вокзалу. Протягом усього цього часу міліціонери намагалися хоч трохи зігріти немовля. Колега Євгена Володимир Ламах навіть пригадав, що в таких випадках треба застосовувати підручні засоби —знайшов десь ковдру, вкутував малюка носовими хусточками.
Змінившись з чергування, міліціонери пішли провідати свого хрещеника. За словами лікарів, хлопчик народився з хорошою вагою (три кілограми шістсот грамів) і, попри незвичайні пологи, зараз почувається нормально.
 
Харків.