Оригінальний спосіб боротьби з комунальними неплатежами вигадав директор одного з харківських автопідприємств Дмитро Червоний. Лише за місяць керівництву автобази швидкої медичної допомоги вдалося зменшити борги співробітників, приміром, за тепло майже вдвічі. Щоб «допомогти» працівникам розрахуватися з тепломережами, дирекція автобази запропонувала водіям перераховувати в рахунок боргу частину своєї зарплати.
Переконати людей істотно урізати свій бюджет було непросто. Кажуть, водіям пропонували досить своєрідний вибір — написати заяву про відмову від частини зарплати або про звільнення за власним бажанням. Директор, зрозуміло, називає все це вигадками і стверджує, що цінує своїх працівників і жодної людини ще не звільнив.
Відстоювати право розпоряджатися власною зарплатою водії швидкої не наважуються. Казати про своє невдоволення політикою керівництва також особливо не бажають: робоче місце сьогодні над усе. Щоправда, і керівник підприємства за ці неоднозначні нововведення «отримує» з усіх боків, але відмовлятися від такої практики поки що не збирається.
 
Харків.