Видатний співак і педагог Костянтин Огнєвой — постать знакова для української школи співу. Три роки тому його не стало. Але вишукана техніка Огнєвого — не експонат історії вокального мистецтва, а жива пам’ять.

Справу Огнєвого-педагога продовжує один з його кращих студентів, нині викладач Національної музичної академії Геннадій Кабка, що був асистентом Костянтина Дмитровича і добре засвоїв його методику. Серед учнів тенорового класу Геннадія Кабки є лауреати всеукраїнських конкурсів, а серед випускників — відомі співаки Д. Яремчук, О. Ковач. І сам Кабка успішно концертує, він соліст Оперної студії НМАУ, Дитячого музичного театру, об’єднання «Київська камерна опера».

Проректор академії професор Людмила Євгенівна Цвірко вважає: «Запорукою творчого успіху «онуків» Огнєвого є саме праця під чуйною рукою Геннадія Кабки. Він дуже талановита людина, прекрасний співак. Тенорова особливість звучання його голосу, тембру, внутрішня глибина вражає чарівним артистизмом, тонким шармом. Звичайно, володіння голосом, надзвичайне тенорове легато, уміння показати вокальну кантилену — краще, що перейняв Геннадій від Огнєвого. Та у нього є власний почерк, виконавський і педагогічний. Стиль взаємин зі студентами, атмосферу, що панує у нього в класі, не кожному дано створити. І я дуже рада, що в нас є такий виконавець і педагог».

А Любов Олексіївна Бєглєцова, незмінний концертмейстер класу Кабки, каже: «Геннадій до консерваторії закінчив технічний вуз, а такі люди, зазвичай, уміють не лише відчувати, а й мислити. В цьому його успіх. Огнєвому в певному сенсі було простіше — на нього працювало його ім’я. Але Геннадій довів, що він гідний свого вчителя. Якщо раніше йшли слухати клас Огнєвого, то нині на етапних концертах класу повні зали збирає ім’я Кабки. Звісно, методика у нього своя, але в ній є головне від школи Огнєвого: бачити в учневі коштовний камінчик, який треба огранити по-своєму. Геннадій тонко це відчуває. Тому планка професіоналізму нашого класу тримається на висоті».

Ось і останній концерт учнів Геннадія Кабки у НМАУ пройшов з великим успіхом.