Футбол. Ліга чемпіонів. Перший груповий турнір. 6-й тур.
ГРУПА F. «Манчестер Юнайтед» (Англія) — «Байєр» (Німеччина). 2:0. Верон, 42, ван Ністелрой, 69.
«Олімпіакос» (Греція) — «Маккабі» (Ізраїль, Хайфа). 3:3. Александріс, 37, Нініадіс, 51, Антзас, 79 —Бадір, 9, Айєгбені, 10, Катан, 41.
«МАНЧЕСТЕР ЮНАЙТЕД» — 15 очок, «БАЙЄР» — 9, «Маккабі» — 7, «Олімпіакос» — 4.
ГРУПА G. «Баварія» (Німеччина) — «Ланс» (Франція). 3:3. Ковач, 6, Саліхаміджич, 19, Фельнер, 87 — Фінк, 20, Бакарі, 54, Бланшар, 90.
«Мілан» (Італія) — «Депортиво» (Іспанія). 1:2. Томассон, 34 — Трістан, 58, Макай, 70.
«МІЛАН», «ДЕПОРТИВО» — по 12, «Ланс» — 8, «Баварія» — 2.
ГРУПА H. «Барселона» (Іспанія) — «Галатасарай» (Туреччина). 3:1. Дані, 10, Герард, 44, Джеованні, 56 — Хасполатлі, 20.
«Локомотив» (Росія, Москва) — «Брюгге» (Бельгія). 2:0. Джуліо Сезар, 44, Лоськов, 90+2.
«БАРСЕЛОНА» — 18, «ЛОКОМОТИВ» — 7, «Брюгге» — 5, «Галатасарай» — 4.
ГРУПА E. «Фейєноорд» (Нідерланди) — «Ньюкасл» (Англія). 2:3. Бомбарда, 65, Люрлінг, 71 — Белламі, 45+1, 90+1, Віана, 49.
«Динамо» (Україна, Київ) — «Ювентус» (Італія, Турин). 1:2. Голи: Шацьких, 50, Салас, 53, Салайєта, 61.
«Динамо»: Рева, Боднар, Гіоане, Гавранчич, Несмачний, Дмитрулін, Гусін, Хацкевич (Леко, 59), Белькевич, Шацьких, Рінкон (Чернат, 67).
«Ювентус»: Кіменті, Бірінделлі, Фрезі, Юліано, Пессотто, Дзамбротта, Конте (Паро, 27), Байокко, Олівера (Давідс, 76), Салас (Кассані, 90+4), Салайєта.
Попереджено Оліверу, 56.
Арбітр — Клаус Бо Ларсен (Данія).
13 листопада. Київ. НСК «Олімпійський». 4 градуси. 80 000 глядачів.
Сподіватися на допомогу в розв’язанні власної надважливої справи від когось іншого — річ, як відомо, невдячна. Та будемо відверті до кінця і зізнаємося, що все-таки вірили в допомогу «Фейєноорда». Ну не повинен він був поступитися на власному полі —думали ми. Принаймні роттердамці мусили не програти «Ньюкаслові».
Та іншої думки, зрозуміло, були англійці. Вони повели в рахунку — 2:0. Хоча на 71-й хвилині поєдинку в Нідерландах, здавалося, сталося диво —господарі зрівняли результат. Але середа 13 листопада, вочевидь, був не наш день. У доданий час «сороки» забили переможного м’яча й потопили нашу мрію про другий груповий турнір. Хоча «Динамо», гадаю, заслужило на це не менш, ніж «Ньюкасл», котрий завдяки сумнівному пенальті й допомозі арбітра здобув над динамівцями непереконливу перемогу в Англії два тижні тому.
Та годі про щасливчиків з Великої Британії. Свою долю гравці «Динамо» тримали у власних руках. Але, на жаль, не скористалася таким добрим шансом. А ще —колосальною підтримкою трибун. Виходить так, що не по зубах поки що динамівцям будь-який «Ювентус». Хоча з таким варіантом зіркової команди, як оце київський, можна було впоратися.
Нагадаю, що в Турині з різних причин зосталися дев’ять гравців так званого стартового складу. А ще трьох — Ді Вайо, Давідса та воротаря Буффона —наставник гостей Марчелло Ліппі залишив у запасі.
Попервах здавалося, що кияни переважають суперника у зіграності, ліпше діють на випередження. І в першому таймі мали кілька нагод відкрити рахунок. Особливо близькі до успіху кияни були на 18-й хвилині, коли Максим Шацьких з вигідної позиції влучив у воротаря, котрий лежав, а повторним ударом — в оборонця. Підняти б йому м’яча — і, як кажуть, справу зроблено. А через дев’ять хвилин Валентин Белькевич влучив у штангу.
І початок другої половини був досить оптимістичний. Одна з перших атак «Динамо» завершилася успіхом. Одразу троє динамівців вийшли тоді на ударну позицію. Однак Шацьких усе зробив сам — прокинув собі на хід і, потрапивши до карного майданчика, несильно пробив. М’яч, зачепивши руки голкіпера, повільно закотився у ворота гостей — 1:0.
Футболісти «Динамо» чомусь зупинилися, либонь, сподіваючись, що переможний план починає спрацьовувати. На жаль, через три хвилини помилкою центральних захисників «Динамо» скористався Салас, котрий зіграв майстерно й чітко. Він приблизно з одинадцятиметрової позначки точно пробив по воротах Реви — 1:1.
У другому пропущеному м’ячі є частка вини й нашого воротаря. Віталій стояв саме біля ближньої штанги і не зреагував на удар Салайєти у праву «дев’ятку».
Вирішальною могла стати 63-та хвилина. Але вже вкотре розчарував Рінкон. Бразилець, вийшовши сам на сам з Кіменті, замість пробити по воротах зробив передачу кудись убік...
На післяматчевій прес-конференції Олексій МихайлиЧенко сказав:
— Дуже шкода, що ми закінчили виступи у Лізі чемпіонів. Хоча, гадаю, ми заслуговували того, щоб продовжувати боротьбу в цьому турнірі. Коли казати про сьогоднішню гру, то вона була досить цікава для глядачів. До речі, величезне їм спасибі за те, що заповнили трибуни стадіону.
Не можу дорікати своїм футболістам у небажанні боротися. Як на мене, вони діяли самовіддано і дуже хотіли виграти. Але індивідуальна майстерність гравців «Ювентуса» була трохи вища від нашої. А ось у командних діях ми не поступалися суперникові. Звичайно, ті моменти, що створили, треба було реалізовувати. Та це продовження розмови про індивідуальну майстерність.
Нелегко нам буде переключитися з Ліги чемпіонів на Кубок УЄФА. Та ми постараємося налаштувати хлопців, а що з цього вийде — побачимо.
— Коли сказали про те, що «Динамо» заслуговувало більшого в цій Лізі чемпіонів, ви мали на увазі те, що за особистим показником у вашої команди була перевага і над «Ньюкаслом», і над «Фейеноордом», чи щось іще?
— Окремо стоїть гра в Турині, яку ми геть чисто програли. В інших зустрічах ми вели гідну боротьбу і, гадаю, ні в чому не поступалися суперникам.
Марчелло ЛІппІ, головний тренер «Ювентуса»:
— Я цілком задоволений і результатом, і грою, яку ми продемонстрували. Зазначу, що, всупереч різним розмовам напередодні матчу, сьогодні на полі був ніякий не «Ювентус-2», а просто «Ювентус». Приємно, що команда показала самовіддачу, грала надійно, спокійно.
...Життя триває. Ми ще в не найгіршому становищі. Он «Баварія», московський «Спартак», «Галатасарай», ПСВ, «Фейєноорд» узагалі вибули з єврозмагань. Тож будьмо оптимістами.