Орджонікідзевський місцевий суд Запоріжжя продовжив термін затримання колишнього фінансового директора ВАТ «Запоріжжяобленерго» Олега Рижкова на десять діб.

Олега Рижкова взяли під варту після того, як прокуратура Запорізької області порушила кримінальну справу «за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами ВАТ «Запоріжжяобленерго» та відмивання коштів, отриманих незаконним шляхом». Проти Рижкова тоді висунули звинувачення в тому, що понад 26 мільйонів гривень, які надійшли від алюмінієвого комбінату за реалізовані кіловати, не було перераховано держпідприємству «Енергоринок».

Затим апеляційний суд області змінив запобіжний захід колишньому фіндиректорові: його звільнили з-під варти під заставу в 20 тисяч гривень. Але того самого дня знову затримали, звинувативши в зловживанні службовим становищем і завданні збитків на суму 6 мільйонів гривень.

Орджонікідзевський місцевий суд Запоріжжя знову розглянув «справу Рижкова». Суддя Роман Васецький зачитав постанову про продовження терміну затримання обвинувачуваного на десять діб.

На думку адвоката Олега Прудиуса, всі слідчі дії стосовно його підзахисного є порушенням норм права.

Інтерес до справи Рижкова пояснюється і тим, що її, за деякими версіями, пов’язують зі справою російського бізнесмена Григоришина.

Запоріжжя.

P. S. Прокуратура Одеської області порушила кримінальну справу стосовно двох оперуповноважених Управління боротьби з організованою злочинністю. Вони здійняли стрілянину на одній з вулиць міста Ананьєва, внаслідок якої загинула людина. Співробітників УБОЗу, капітана й лейтенанта міліції, заарештовано. Їм пред’явлено обвинувачення в скоєнні злочинів, передбачених статтею 15 (замах на злочин), пунктом 7 частини 2 статті 115 (умисне вбивство з хуліганських мотивів) і частинами 2, 3 статті 365 (перевищення влади або службових повноважень) Кримінального кодексу України. Кримінальна справа перебуває на контролі Генпрокуратури.