Новий медичний навчально-науковий заклад — Центр сімейної медицини на базі Ужгородського національного університету відкрито в обласному центрі Закарпаття.

Це результат партнерства міст-побратимів — Ужгорода та Корваліса і підтримки американського Міжнародного альянсу охорони здоров’я. Він не лише надаватиме медичні послуги населенню, зазначив ректор УжНУ, професор, депутат обласної ради Володимир Сливка, а й слугуватиме науково-методичним консультативним центром для всіх сімейних лікарів області та ядром для дистанційних форм навчання, що запроваджуються на факультеті післядипломної освіти вузу. З наступного року працюватиме й лабораторія, де набуватимуть клінічних навиків студенти-медики. Півтора мільйона гривень у підготовку клініки вніс університет, американці ж поставили обладнання більш як на 40 тисяч доларів. Днями надійде ще одна партія допомоги на 42 тисячі доларів.

Завдяки цьому партнерству вже функціонують Центр жіночого здоров’я в Ужгороді та Центр сімейної медицини в гірському райцентрі Великому Березному.