Світовий банк планує виділити Україні 300 мільйонів доларів на реалізацію в низці регіонів проекту з поліпшення первинної та вторинної медичної допомоги. За повідомленням прес-служби МОЗ України, в їх числі, зокрема, Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Закарпатська, Одеська, Полтавська та інші області.

Як поінформував керівник Сектору людського розвитку Представництва Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Паоло Карло Беллі, було отримано заявки від 22 регіонів, з яких відібрано 11 потенційних областей, які прагнуть розвивати систему охорони здоров’я.

— Після багатьох місяців роботи маємо нарешті кінцевий перелік областей і остаточно доопрацьовуємо цей проект. Ми також надаємо допомогу на центральному загальнодержавному рівні. Це стосується фінансування громадського здоров’я, організації моніторингу та управління тощо, — зазначив Паоло Беллі. За словами представника Світового банку, нині завершується робота з українськими міністерствами охорони здоров’я та фінансів з тим, щоб якнайшвидше розпочати реалізацію проекту.

У МОЗ України вважають, що, з огляду на рівень готовності, проект стартує вже в січні.

Київ.