Із досьє. Родом із Тернополя. У дитинстві, ще в школі, солірувала в хоровій студії «Зоринка». За фахом —учитель молодших класів і музики. Стаж роботи в школі — 1 рік. На сцені — 10 років. Як естрадна співачка Оксана почала себе пробувати в ансамблі тернопільського педінституту «Молодість».

 

Сходинка перша

Школярку Оксану Пекун знав весь Тернопіль. Бо, як зізналася сама співачка, «жодний концерт художньої самодіяльності в місті без мене не обходився».

Минав час. І щоб заявити про себе на професіональній сцені, Оксані порадили виходити на всілякі фестивалі, конкурси тощо. На перших оглядинах 1991 року в Запоріжжі на «Червоній Руті» Оксана провалилася. Вона відкривала перший день фестивалю. Вийшла на сцену, а в журі сидить одна людина. Решта, мабуть, ще не прокинулися. Так Оксану Пекун на тій «Руті» ніхто з вершителів доль і не побачив. Тоді її проспали.

Сходинка друга

Після цього від виконавиці-початківцю відмовився композитор, з яким вона тоді працювала, сказавши, що з неї нічого не вийде. Це підстьобнуло скорпіоншу (за гороскопом) Оксану, і вона сама почала добирати репертуар. І вийшла в люди...

В 1993 та 1995 роках Пекун — лауреат конкурсу імені Івасюка. На «Романсах Славутича» Оксана отримує першу премію і комплімента від Миколи Сліченка, який визнав її головною романсисткою України. Незабаром хіти «Кав’ярня кохання» та «Не залишай» принесли Пекун популярність. 1995-го вона стала дипломанткою «Слов’янського базару». Тоді Оксана, за її словами, подолала першу сходинку своєї драбини до Парнасу. Як співачка-початківець вона відбулася.

Перила

Одного разу, пригадує моя співрозмовниця, Надія Шестак сказала: «Оксано, не завжди важливо показувати свій голос у піснях. Треба показувати душу, треба співати пісні, які були б цікаві народу».

На першій сходинці своєї професіональної драбини в репертуарі Пекун були переважно драматичні, пафосні пісні про Україну. Що ж, час вимагав... А потім співачка вирішила виконувати любовну лірику. 1996 року вийшов її перший альбом «Кав’ярня кохання». 1998 року Оксана переїхала до Києва. За чотири роки тричі об’їздила з концертами всю Україну. Дала понад 250 концертів.

Торік вийшов другий альбом Пекун під назвою «Відлітаю, прощавай», музику до якого написав київський композитор Олег Макаревич, вірші Олени Лайко. Оксана називає цю співпрацю новою сходинкою у своїй творчості.

Килимова доріжка

А 31 жовтня в ПК «Україна» Пекун підніметься ще на одну сходинку своєї кар’єри. Співачка дасть сольний концерт. І це буде не творчий звіт, а сучасне обличчя її професіоналізму.

Весільних генералів на концерті не буде. Оксана працює із шоу-балетом «Дельс’арт» і її можна буде побачити в чотирьох образах: класичному, розкутому, жінки-вамп і «нашому». Співачка зізналася, що комфортно почувається в «нашому» образі. Однак, що він собою являє, можна буде побачити лише на концерті. Пекун не хоче відставати від музичної моди і на своєму сольнику заспіває дуетом із Петром Чорним та з початківцем Любомиром Чермаком.