У Дніпропетровську 192 курсанти-першокурсники юридичної академії МВС клялися мужньо й рішуче, не шкодуючи своїх сил та життя, боротися зі злочинністю.
Заступник державного секретаря МВС України генерал-полковник міліції Юрій Черкасов висловив надію, що міліцейські ряди поповнюються відданою справі молоддю, яка успадкує досвід фахівців, ветеранів і кращі міліцейські традиції, зможе захистити суспільство від будь-яких зазіхань на конституційний лад, від екстремізму та посягань на суспільний порядок.
Заступник держсекретаря також заявив, що спроби деяких політиків розгорнути кампанію з підриву авторитету МВС не мають реального підгрунтя, адже завдяки зусиллям керівництва МВС проводиться робота із звільнення з рядів міліції осіб, які не здатні працювати в сучасних умовах і ганьблять високе звання співробітників міліції.
Ректор академії Олександр Негодченко подякував за підтримку в розвитку вузу Міністерство внутрішніх справ України, а також керівництво обласної держадміністрації, керівництво УМВС у Дніпропетровській області, обласну і міську ради.