Батьки учнів 10-В класу загальноосвітньої школи № 120 звернулися з відкритим листом до одеського міського голови Руслана Боделана з проханням поставити на місце чиновників від освіти. Ті вирішили розформувати єдиний у цій школі десятий клас з українською мовою навчання, бо у ньому навчаються лише 16 учнів.

«Дев’ять років тому, — пишуть у листі батьки учнів, — свідомо віддаючи дітей до класу з рідною мовою навчання, ми й гадки не мали, що після одинадцяти років незалежності України державні чиновники вирішать закрити «зайвий» клас і цим заощадити кошти. Але це не той випадок, коли треба економити...».
Батьків тривожить, що їхні діти не зможуть отримати достатній рівень знань для вступу до вищих навчальних закладів, які перейшли на викладання українською мовою, оволодіти професіями.
Стурбовані автори листа сподіваються, що втручання мерії попередить розподіл їхніх дітей у російськомовні класи, дасть їм можливість завершити навчання у школі № 120.
Сподіватимемося на те й ми. А також на те, що міська влада не обмежиться втручанням у конкретну ситуацію і проаналізує проблему загалом.
 
Одеса.