За позовом одного з депутатів Луганської міської ради до газети «Ракурс-плюс» ще до початку судового слухання і навіть до вручення редакторові позовної заяви суддя Ленінського районного суду О. Матвейшина наклала арешт на черговий наклад газети. А за кілька днів — і на майно редакції. Схоже, популярне в Луганську видання буде практично закрито до кінця року.

Закрутилася веремія через статтю Миколи Северина, в якій автор, захищаючи інтереси батьківського комітету місцевої школи, вимагав від депутата міськради виконання своїх обов’язків. Як продовження скандалу невідомі намагалися викрасти сина журналіста. Суботнім вечором майже біля самого будинку двоє чоловіків схопили 12-річного Сашка Бергуна, приятеля сина, посадили до машини і вивезли в невідомому напрямку. Коли з’ясувалося, що привезли не Антона, Сашу залишили на ніч в одній із квартир, а вранці відпустили додому, де він і розповів, як усе було. Микола Северин з цього приводу звернувся до Жовтневого райвідділу міліції. Але його заяву про спробу викрадення сина не прийняли: немає начебто складу злочину.
У своєму зверненні до народних депутатів України луганські журналісти просять розглянути питання про вдосконалення законодавства щодо державної підтримки ЗМІ і соціального захисту журналістів. Окрім того, майстри пера закликають народних обранців проаналізувати ситуацію, що склалася зі свободою слова в Луганську.