Три апарати штучної нирки подарували кіровоградській обласній лікарні благодійники з Німеччини.
На звернення облдержадміністрації допомогти придбати такий апарат відгукнулася німецько-українська християнська організація «Табіта».
Засновник її Хорст Браун повідомив, що завдячувати за подарунок кіровоградці мають насамперед бургомістрові Меммінгена (Баварія), головному лікареві тамтешньої лікарні доктору Іво Хальцінгеру та німецьким християнам, на пожертвування яких діє організація.
Завідувач відділення інтенсивної терапії Кіровоградської обласної лікарні Віталій Супрун зазначив, що це — досить істотна допомога. Апарат штучної нирки дає змогу хворому на гостру ниркову недостатність жити повноцінним життям 10—15 років, і лише двічі на тиждень проходити процедуру гемодіалізу в лікарні. Тоді як без сторонньої допомоги смерть настає протягом року...
Таких апаратів у лікарні було шість. Тепер їх —дев’ять. Отож лікарі зможуть проводити сеанси терапії в одну зміну і з меншим навантаженням, що значно поліпшить якість та ефективність лікування.
А ще представники благодійницької організації «Табіта» пообіцяли посприяти обласній лікарні у придбанні комп’ютерного томографа та машин «швидкої допомоги».
Кіровоград.