«Для роботи за кордоном потрібні симпатичні дівчата». Такими та схожими оголошеннями пістрявіють сторінки багатьох бульварних газет та Інтернет-видань. Однак, як вважає начальник слідчого відділу Харківської обласної прокуратури Олег Годуєв, читати їх зазвичай слід так: «Терміново потрібні рабині сексу».

Обласна прокуратура розслідує гучну справу про торгівлю людьми як товаром кохання. Жертвами злочинців, за попередніми даними, стали п’ятеро дівчат, мешканок Харкова та інших регіонів України. Намагаючись знайти роботу за кордоном, вони зверталися за оголошеннями в газетах та мережі Інтернет. У результаті — потрапили до Західної Європи, але зовсім не як хатні робітниці чи офіціантки.

Якщо раніше злочинці намагалися вивезти «живий товар» далі від України, приміром, на Близький Схід, то нині такі оборудки здійснюють уже в близькому зарубіжжі чи навіть у самій Україні. І протиставити цьому ганебному для країни явищу практично нічого. Прекрасна половина збіднілої країни дедалі частіше потрапляє до тенет міжнародних торговців живим товаром цілком свідомо, не маючи можливості на батьківщині знайти роботу і гідну винагороду за неї.

Харків.