Ранкове і денне засідання 24 вересня
Ніхто не сумнівався: опозиція спробує перенести епіцентр боротьби з владою у сесійній залі. Як відомо, погоджувальна рада прийняла рішення заслухати інформацію про правову оцінку дій 16 вересня і опозиції, і силових структур.
Від імені фракції Юлія Тимошенко заявила: меншість, яка штучно створить більшість, буде приймати лобістські закони, що суперечать інтересам народу. Така більшість не зможе знайти виходу із кризової ситуації.
Юлія Тимошенко повідомила, що фракція внесла проект постанови, яка передбачає усунення Леоніда Кучми з посади глави держави шляхом імпічменту. Це, вважає лідер БЮТ, — перший необхідний крок для проведення політичної реформи в Україні.
З виступом лідера блоку Юлії Тимошенко перегукувалися виступи лідерів фракцій КПУ та соціалістів Петра Симоненка та Олександра Мороза. Зокрема, лідер комуністів критикував «кримінально-олігархічний режим», який довів український народ до зубожіння. Петро Симоненко закликав Леоніда Кучму піти у відставку, оскільки подальше його перебування на посаді Президента «загрожує національній безпеці та конституційному ладу нашої держави».
Натомість представники дев’яти фракцій вважають: усе має відбуватися у правовому полі, в тому числі й акції протесту. Вони переконували опонентів у потребі насамперед законодавчої діяльності. Так, лідер фракції об’єднаних соціал-демократів Леонід Кравчук звернув увагу на необхідність проведення податкової реформи та прийняття бюджету наступного року. Він висловив переконання, що Леонід Кучма у відставку не піде. Тим паче що для цього немає правових підстав.
Представник фракції «Аграрники України» Іван Кириленко у своєму виступі наголосив: коли у народних обранців бракує аргументів біля трибуни, вони мігрують на майдан. Він закликав усіх приступити до законотворчої роботи. А Сергій Тігіпко (фракція партії промисловців і підприємців України — «Трудової України») висловив упевненість, що до більшості мусять увійти фракції і «Нашої України», і СДПУ(о).
Лідер блоку «Наша Україна» Віктор Ющенко закликав народних депутатів навчитися слухати один одного. На його думку, в Україні панує «безвладдя і безладдя», а політична криза поглиблюється. Віктор Ющенко вважає: вихід з кризи —діалог влади з опозицією. Владу, на його думку, уособлює Президент. І якщо він не піде на діалог з опозицією, то потрібні дострокові вибори.
Після перерви надали слово для інформації Міністрові внутрішніх справ Юрію Смирнову та Генеральному прокуророві Святославу Піскуну.
Юрій Смирнов докладно зупинився на подіях, які відбулися до і після 16 вересня. Він повідомив, що було порушено кримінальну справу — за «перешкоди в діяльності державного діяча». 
Міністр внутрішніх справ заявив також, що наметове містечко знімали судові виконавці, виконуючи рішення Шевченківського місцевого суду столиці. А міліція лише забезпечувала порядок під час виконання службових обов’язків судовими виконавцями. Юрій Смирнов заявив, що міліція в одному з наметів знайшла зброю.
Генеральний прокурор Святослав Піскун наголосив, що кримінальну справу було порушено за його відсутності виконувачем обов’язків Генпрокурора. Він також заявив, що учасники акції скоїли правопорушення, яке не потягло за собою тяжких наслідків, тому він відмовив давати санкцію на їх арешт.
Затим обидва правоохоронці відповіли на запитання народних обранців.
Лідер комуністів звинуватив Міністра внутрішніх справ у зловживанні службовим становищем і зажадав від Генпрокурора порушити проти Юрія Смирнова кримінальну справу.
Юлія Тимошенко привернула увагу сесійного залу до годинника Генерального прокурора, який, за її словами, коштує не менш як 10 тисяч доларів, і закликала Верховну Раду відправити Святослава Піскуна у відставку. А також вимагати від Президента усунення Юрія Смирнова з посади міністра внутрішніх справ.
Однак більшість промовців сходилася на думці, що ВР треба повернутися у правове русло і не порушувати свій же Регламент.
Врешті головуючий заступник Голови Верховної Ради Геннадій Васильєв повідомив, що кілька фракцій внесли проект постанови про створення тимчасової слідчої комісії, яка і дасть оцінку діям правоохоронців та опозиції 16 вересня. Голосування відбудеться завтра, в четвер.