Учасники зборів активу ветеранських організацій Білоцерківського району Київщини звернулися з листами на адресу Президента України Л. Кучми, Голови ВР В. Литвина та Прем’єр-міністра А. Кінаха, в яких висловили обурення «вільним тлумаченням на місцях законодавства стосовно надання пільг ветеранам».

Навіть ті жалюгідні пільги, які передбачені державою, йдеться у зверненні, підписаному керівниками міської (В. Волощенко) і районної (Д. Мельник) організацій ветеранів, не завжди виплачують: їх нанівець зводять підзаконні акти, циркуляри, інструкції тощо. Тим часом ряди ветеранів рідшають. «Не минає жодного дня, коли б ми не проводжали в останню дорогу своїх бойових побратимів, старих друзів. За шість місяців нинішнього року у двох наших організаціях число ветеранів зменшилося на 500 осіб. Вони назавжди пішли від нас, так, до речі, й не дочекавшися задекларованої державою допомоги».

Не травмуйте психіку старих немічних людей, віддайте їм усе належне. Зайвий раз згадайте про їхні заслуги, не маєте грошей — скажіть добре слово, навідайтеся в гості не тільки з нагоди свята.

Держава не збідніє, якщо виплатить ветеранам те, що належить. Навпаки, вияв людяності окупиться сторицею. Крім того, зросте імідж держави не лише в очах її громадян, а й на міжнародній арені.

— Нам не перестають твердити, — пишуть ветерани, — що в бюджеті не вистачає коштів. Але ж це не правда — не вистачає контролю за їх розподілом.

І наводять приклади про пограбування держави олігархами, наголошують, що набивали вони свої кишені на очах у тих, хто мав би дати за це по руках — від Президента до доблесних правоохоронців.

«Ми втратили всяку надію, що зможемо дочекатися кращих часів. Схоже, вони не світять навіть нашим дітям, а можливо, й онукам».

Гірко з такими думками покидати цей світ, але істина саме така — гірка, як полин.

Біла Церква

Київської області.