На Прикарпатті тривають навчання медичного загону «Гіппократ». 22 добровольці з усієї України прибули на базу центру «Воїн-патріот», що в селі Козина Тисменицького району Івано-Франківщини. Тут їх навчають надавати медичну та психологічну допомогу в зоні бойових дій. Також вони здобудуть навички надання першої невідкладної медичної допомоги і транспортування хворих та поранених в екстрених умовах.
«Ми свідомо обрали цей табір, бо умови в ньому наближені до польових, із мінімальним комфортом. Ми привезли інструкторів із найвищою кваліфікацією, які проводитимуть навчання за сучасними стандартами», — розповів один із тренерів, головний лікар обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимир Похмурський. Медичних інструкторів у таборі сім. Це спеціалісти згаданого центру, які пройшли навчання в Польщі та сертифіковані за найвищим американським стандартом.
Медичний загін швидкого реагування «Гіппократ» є громадською організацією. До нього входять і лікарі, і люди інших професій. Основне завдання формування — надання медичної допомоги пораненим і хворим (військовим та цивільному населенню) у зоні бойових дій, природних катаклізмів та техногенних катастроф, участь у роботах із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, надання кваліфікованої консультативно-лікувальної допомоги потребуючим. Після навчання добровольці вирушать у зону АТО.
Івано-Франківська область.