Військова присяга закінчилася ДТП

Унаслідок ДТП, яка сталася у Харкові, постраждали три особи. Близько дванадцятої години дня колона військових машин поверталася з Меморіалу, де курсанти складали присягу на вірність Україні. Коли колона рухалася узвозом Весніна, з потоку зустрічних авто виїхала червона «вісімка» і врізалася у військову машину з людьми, що перекинулася. «Вісімку» відкинуло на іномарку із сусіднього ряду. Рух тимчасово зупинився, на місце пригоди викликали «швидку» і ДАІ. Водій і пасажири «вісімки» отримали травми і їх було відправлено до лікарні. Жоден з курсантів, за словами військових, не постраждав. Однак, як повідомили медики «швидкої» допомоги, один з курсантів таки отримав черепно-мозкову травму, але відмовився від госпіталізації.
Обласне і міське управління ДАІ провадять розслідування, під час якого експерти встановлюють достеменну картину пригоди.
Влада влаштувала опозиції «гойдалку»...
«Атракціоном» для опозиції назвала місцева преса Луна-парк, який розташувався на центральній площі міста напередодні акції протесту опозиційних сил, запланованої на 16 вересня. Його організатори твердять, що таких атракціонів харків’яни ще не бачили. Луна-парк займе не менш як половину майдану Свободи, до речі, найбільшого в Європі. Чи довго пробуде Луна-парк у самому центрі міста, залежить від того, скільки грошей ладні будуть викласти городяни за ці розваги. Вартість квитків — від трьох до десяти гривень. Найбільший атракціон — заввишки двадцять чотири метри. Організатори шоу безпеку каруселей гарантують. Однак немає жодної інформації про громадський спокій на майдані у дні запланованого виступу опозиційних сил. За попередніми даними, кілька лідерів опозиційних партій мають намір зібрати своїх прихильників мало не серед атракціонів. Яка може в результаті утворитися карусель — можна лише уявити.
Підліток закопав дівчинку живцем
Харківська міліція затримала за серію крадіжок підлітка. Уже на першому допиті з’ясувалося, що він причетний до зникнення семилітньої дівчинки, мешканки райцентру Дергачі. Її марно шукали з квітня. Затриманий зізнався слідчим у тому, чим хвалився на вулиці ровесникам. За його словами, того дня, коли дівчинка зникла, він її живцем(!) закопав. Чотирнадцятирічний підліток сам привів правоохоронців до зазначеного місця.
Віталій Буценко, начальник відділу Дергачівського РВВС, каже, що версій у хлопця багато, на кожному допиті — нова. Довести чи спростувати будь-яку з них правоохоронці не можуть. Тіло в такому стані, що експертизи неможливі.
Обвинувачуваний у жорстокому вбивстві виховувався у багатодітній родині. Навіть міліціонерів, звиклих до бузувірств життя, лякає цинізм, з яким учинено цей злочин. Але вони не можуть зрозуміти, за що підліток так по-звірячому вбив свою подругу. Обласна прокуратура порушила кримінальну справу за статтею «зловмисне вбивство», повідомляє наш власний кореспондент Микола КОСИЙ.