Комітет Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин запропонував уряду збільшити граничні обсяги видатків у проекті Державного бюджету України на 2003 рік на розвиток агропромислового комплексу України до 1,2 млрд. грн. Таке рішення було прийнято на засіданні комітету.
Як зазначив голова комітету Іван Томич, Міністерство фінансів передбачає граничний розмір видатків на розвиток АПК у розмірі майже 0,9 млрд. грн. Він наголосив, що із запланованої суми коштів на розвиток галузі у 2001 році (близько 1,17 млрд. грн.) недофінансування становить 200 млн. грн., або 17% передбаченого обсягу.
Народні депутати погодилися з пропозиціями присутнього на засіданні першого заступника державного секретаря Міністерства аграрної політики України Юрія Лузана, що до Державного бюджету-2003 треба включити видатки на фінансування заставних операцій держави із зерном (300 млн. грн.), формування фонду страхування ризиків врожаю (100 млн. грн.), державного інтервенційного фонду продовольства (100 млн. грн.), створення Агентства з розвитку аграрного ринку (10 млн. грн.) тощо, як повідомляє інформуправління ВР.