Інвестиційний клімат приваблює

На колишньому пустирі околиці Ужгорода закладено перший символічний камінь у будівництво швейної фабрики ТОВ «Гроклін -Карпати».
Ця неординарна подія відбулася за участі представників відомої польської фірми «Інтер Гроклін Авто», Генерального консула Польщі у Львові Кшиштофа Савицького, керівництва області й міста. А неординарна тому, що із введенням у дію фабрики Ужгород матиме 2000 нових робочих місць. Вартість інвестиційного проекту, що затверджений облдержадміністрацією, становить 14, 1 мільйона доларів.
Основний профіль фабрики «Гроклін-Карпати» — пошиття верху автомобільних сидінь, адже фірма «Інтер Гроклін Авто» плідно співпрацює з такими потужними автомобілебудівними компаніями світу, як «Рено», «Вольво», «Міцубісі».
А тим часом Закарпаття відвідала група бізнесменів, котрі так чи так пов’язані з машинобудівною галуззю Чехії. У складі делегації були представники фірм, що виробляють тролейбуси та автомобілі «Skoda» , автомобільні механічні системи безпеки, акумуляторні батареї.
Кабмін солотвинським солекопам допоможе
На початку липня на шахті № 9 Солотвинської солекопальні, що в Тячівському районі, внаслідок раптового припливу води затопило насосні установки. Через це тимчасово зупинили гірничовидобувні роботи та діяльність підземного відділення республіканської алергологічної лікарні, обладнаного у товщі вироблених соляних пластів. На проведення аварійно-відбудовчих робіт Кабінет Міністрів України виділив з резервного фонду Держбюджету 1063,8 тисячі гривень.
Закарпаття чекає на президентів
Щедрим на події буде на Закарпатті вересень. Передбачено відкриття газокомпресорної станції у селі Часлівцях, проведення Днів добросусідства з Польщею, а також відкриття моста через Тису на україно-румунському кордоні. Обласна державна адміністрація запросила до участі в цих подіях президентів: України Леоніда Кучму, Польщі Олександра Квасневського та Румунії Іона Ілієску.
Де місце поховання Августина Волошина?
У травні 1945 року президент Закарпатської України Августин Волошин був заарештований у Празі співробітниками НКВС і доставлений у московську в’язницю Лефортово, а згодом — до сумновідомих Бутирок. Після допитів і тортур він через два місяці на 72-му році життя помер. Місце поховання й досі невідоме. З метою його встановлення голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль звернувся до керівництва Служби безпеки України та Федеральної служби безпеки Росії з проханням посприяти, щоб прах Августина Волошина було перепоховано на Закарпатті. Нагадаємо, що на клопотання облдержадміністрації Августину Волошину нещодавно посмертно присвоєно звання Героя України.
Тому що здорові породіллі
В області з початку року не зареєстровано жодного факту смерті породіль, а показник дитячої смертності знизився до 9,8 на тисячу новонароджених. Загалом в Україні цей сумний показник сягає 11.