Вісімнадцять підприємств і фірм Миколаєва беруть участь у виставці товарів, присвяченій Дню міста Москви. Україну, крім миколаївців, представляють ще два севастопольські підприємства. Запрошення до участі у виставці, що відбувається в рамках року України в Росії, надійшло від префектури Північно-Східного округу російської столиці.

Серед найбільших миколаївських підприємств на виставці — НВК «Зоря Машпроект», ДП «Дельта-Лоцман», ЗАТ «Експо-Миколаїв», ВАТ «Червоні вітрила» тощо.

На рідну землю

У Миколаївському художньому музеї імені В. Верещагіна відкрито виставку сім’ї художника Кричевського, на якій представлено 29 картин. Катерина Кричевська-Росандич, донька автора українського герба-тризуба, громадського діяча і патріота Василя Кричевського, передала в дар миколаївцям ці художні твори.

Роботи українських емігрантів—художників Кричевських зберігаються у відомих музеях Європи і США. Основним мотивом їхньої творчості стала любов до України, з якої митці змушені були виїхати на чужину. Нині вони повернулися мальовничими пейзажами неповторної батьківщини, подолавши шлях з далекої Каліфорнії.

Миколаїв.