Кубкова зустріч житомирського «Полісся» та київського «Динамо» запам’ятається не грою футболістів і не результатом...

У попередньому числі ми вже опублікували репортаж нашого спеціального кореспондента з місця події. А тепер мова про її наслідки. Знайомимо читачів з версією місцевих правоохоронців.
Після сутички на житомирському стадіоні затримали п’ятьох осіб. Були серед них бердичівці, криворіжці і кияни. Двоє з них — неповнолітні, тож викликали батьків, суд виніс їм застереження, і юних «фанів» відпустили. Трьом іншим затриманим за грубе порушення громадського порядку в місцях масових заходів суддя місцевого суду Корольовського району Житомира виніс покарання у вигляді адміністративного арешту на 5—10 діб. Прокурор Житомира вирішує питання про порушення кримінальної справи за фактом хуліганства.
Про це було повідомлено на прес-конференції, що відбулася в УМВС України в Житомирській області у вівторок надвечір. Позицію заступника начальника управління Михайла Климчука, а також керівників міськвідділу міліції та місцевого «Беркута» коротко можна викласти так: загальнонаціональні канали показали тільки останній «акорд» сутички, а це спотворює враження про те, що відбулося насправді. А почалося все ще хвилин за сорок до початку матчу, коли заїжджі «фанати» під час короткого маршу до стадіону встигли поламати й поперекидати меблі в кафе. Побачивши викликаних бійців «Беркута», розчинилися у святковому натовпі людей. На стадіоні для них відвели окрему трибуну. Звідти на поле під час гри житомирського «Полісся» з київськими динамівцями летіло все що завгодно, зокрема й димові шашки. Після матчу правоохоронці, щоб запобігти можливій сутичці з місцевими вболівальниками, запропонували гостям вийти через інший вихід. Там на них уже чекали машини, що мали відвезти їх до траси, де зупиняються автобуси та маршрутки на Київ. Частина одразу погодилася. Решта кинулася на штурм оточувального загону з міліції та військовослужбовців — і легко прорвалася, адже в тих не було жодних спецзасобів. Тоді в справу і втрутилася група із семи бійців «Беркута»...
Правоохоронці вважають, що не можна було дозволити тим «фанам» змішатися з місцевими вболівальниками. Бо гості пообмотували руки боксерськими еластичними бинтами, мали вони й те, що дає змогу боксерам під час поєдинку вберегти зуби...
Отож житомирські шанувальники футболу не постраждали, цілі і всі вітрини. Зостається тільки чекати, чи підтвердить розслідування версію житомирських правоохоронців.
 
Житомир.