Дітям — знижки, батькам — полегшення

У переддень 1 вересня місцева влада має наміри влаштувати свято дітям до 14 років та їхнім батькам, закликавши всі підприємства сфери побуту і торгівлі підтримати всеукраїнську акцію «Дні дитинства». Буде знижено ціни на послуги і товари для дітей. Зокрема, це стосується послуг фотосалонів, перукарень, хімчисток, пралень, кафе тощо. Можливе навіть безплатне надання подарунків. Хто відгукнеться на таку ініціативу, стане відомо наприкінці вересня. Торік у акції взяло участь понад 70 підприємств.
«Електромотор» міняє орієнтири
Не відмовляючись від основної спеціалізації —виробництва електродвигунів, у ВАТ «Полтавський завод «Електромотор» активно розширюють асортимент товарів широкого вжитку і ринки їх збуту. Зокрема, насосами побутового призначення користуються мешканці не тільки України і півдня Росії, а віднедавна — й Середньої Азії. Фермерам пропонують кормодробарки і компактні агрегати для лущення кукурудзи. Цікава і нова розробка — пристрій для промислових швейних машин, удвічі економічніший.
Можуть зробити і ракету
Корпорація «ДІ-СТАР» як виробник каменеобробного обладнання відома не тільки в Україні, вісім років тому започаткувала свою біографію з невеличкого кооперативу на алмазному заводі. Сьогодні ця фірма з іноземними інвестиціями охоплює 70 відсотків українського й понад 40 — російського ринків, експортує свою продукцію до Німеччини, США, Бразилії, Італії. Крім основної продукції, відрізних кругів — від двометрових до міліметрових, тут виготовляють шліфувальні й полірувальні насадки, фігурні алмазні фрези, освоюють нові, здебільшого імпортні машини. Як жартують керівники корпорації, вони можуть зробити й ракету, аби лише знати, навіщо і скільки це коштуватиме.
Співали три дні і три ночі
П’ятий відкритий всеукраїнський фестиваль авторської пісні «Автограф» у приміському селі Крутий Берег зібрав понад 300 бардів та їхніх прихильників. Вояки, фізики, вчителі, журналісти з усіх куточків країни, а також гості з Росії співали три дні і три ночі. Переможцями у різних номінаціях стали господарі, кияни, харків’яни і донеччани.
У гості до Саші Путрі
У залі дитячої творчості імені Саші Путрі міської галереї мистецтв розгорнуто виставку художньої кераміки та живопису учнів колегіуму з Опішні. Юні таланти демонструють цікаві різнопланові роботи, в яких використано найрізноманітніші матеріали. Проте найбільш популярні вироби з кераміки, зокрема «Пташиний рід», декоративна скульптура «Гончарі» Олександра Черкаса, «У вирі танцю» Сергія Сивонога та інші.