Президентові України Л. Кучмі 

Причинами, що змусили звернутися до Вас, стали безпрецедентне нехтування інтересами трудового колективу провідного підприємства галузі та повне ігнорування закону людьми, які мали б його захищати. Багато вітчизняних підприємств були зруйновані в часи економічної кризи, але нині ми є свідками, як завод, що вистояв перед усіма негараздами і тепер наповнює державний бюджет, забезпечує робочими місцями сотні громадян України, знищують антизаконні дії чиновників, котрі за своїм фахом і посадами покликані стояти на сторожі закону. Саме процес знищення, економічної смерті сьогодні загрожує Відкритому акціонерному товариству «Славутський руберойдовий завод».

Протягом останнього місяця співробітники Управління боротьби з організованою злочинністю УМВСУ в Хмельницькій області втручалися в нормальну діяльність підприємства. 6 серпня працівники УБОЗ, порушуючи норми чинного законодавства, не пред’являючи жодних відповідних документів, не поставивши до відома прокуратуру, опечатали адміністративні приміщення заводу, а 9 серпня без належного процесуального оформлення, без визначення необхідності вилучили всю документацію та комп’ютерну техніку, що повністю блокувало роботу підприємства. Ініціаторами знищення заводу порушено кримінальну справу з абсолютно надуманих причин. На працівників та керівництво ВАТ здійснюється тиск з боку силових структур, про що є відповідні заяви у компетентні органи. У нас виникають логічні запитання: чому правоохоронці, завданням яких є боротьба з бандформуваннями, не займаються своїми безпосередніми функціональними обов’язками, а ведуть «боротьбу» з трудовим колективом? Чому справи стосовно фінансово-господарської діяльності ведуть саме вони? Чому УБОЗ не цікавиться тим, що лише за минулий рік ВАТ сплатило у бюджети всіх рівнів понад 3,5 мільйона гривень, а податкова адміністрація два роки поспіль висловлює нашому заводові подяку, як сумлінному платникові податків? Тим часом уже протягом двох тижнів вилучені документи та комп’ютери не повернено на завод, підприємство паралізоване і перебуває на межі знищення.
Отже, правове свавілля загрожує існуванню заводу, який вчасно виплачує своїм працівникам високу заробітну плату, бере участь у реалізації соціальних програм регіону. Загрожує заводу, який гідно витримав випробування економічною кризою, а нині може стати жертвою правового нігілізму.
Ми констатуємо, що окремі працівники МВС з відомих лише їм причин вирішили знищити наш завод шляхом вилучення документації, блокування роботи та порушення з невідомих нікому причин кримінальних справ. Ми, трудовий колектив ВАТ «Славутський руберойдовий завод», просимо Вас, людину, яка наділена найвищими повноваженнями в Україні, дати свою оцінку подіям, що відбуваються на нашому заводі, припинити безвідповідальні дії чиновників силового відомства, не допустити знищення провідного підприємства галузі, не залишити без роботи 220 працівників ВАТ і не прирікати наші сім’ї на зубожіння.